1. >Opskrifter
  2. >Sommerrisotto med majs, tomat, timian og porre

Sommerrisotto med majs, tomat, timian og porre

Medium
4 personer
40 min.
Ingredienser
til 4 personer
2 porre, ca. 400 g

1 løg, ca. 50 g

2 fed hvidløg

¼ bundt timian

2 spsk olivenolie

200 g risottoris

5-6 dl grøntsagsbouillon

1 ds hakkede tomater

2 ds majs

100 g smør, koldt

50 g parmesan eller anden tør ost

salt

sort peber

persille
Ingredienser til 4 personer
2 porre, ca. 400 g

1 løg, ca. 50 g

2 fed hvidløg

¼ bundt timian

2 spsk olivenolie

200 g risottoris

5-6 dl grøntsagsbouillon

1 ds hakkede tomater

2 ds majs

100 g smør, koldt

50 g parmesan eller anden tør ost

salt

sort peber

persille
  1. Trin 1
    Rens grøntsagerne og hak dem fint.
  2. Trin 2
    Snit timian og hvidløg fint.
  3. Trin 3
    Steg grøntsager og timian af i olivenolie i en gryde, uden de tager farve, tilsæt ris og vend det godt sammen.
  4. Trin 4
    Hæld de hakket tomater og majs i gryden.
  5. Trin 5
    Tilsæt vand/bouillon lidt af gangen i ca. 21-23 minutter indtil risene er møre og stadig sprøde, ved hyppigt omrøring.
  6. Trin 6
    Skær smørret i små tern og vend det i risottoen sammen med revet parmesan og smag til med salt og peber.
  7. Trin 7
    Anret sommerrisottoen med groft hakket persille og revet parmesan.
Tip: Retten kan fint laves med diverse bønner.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende