1. >Opskrifter
  2. >Bagte søde kartofler med majssalsa, guacamole og chorizo

Bagte søde kartofler med majssalsa, guacamole og chorizo

Medium
1 person
60 min.
Ingredienser
til 1 person
1 stor eller 2 små søde kartofler

1 spsk. olivenolie

100 g cherrytomater

1 mini pack Bonduelle Majs (70 g drænet vægt)

½ lille bundt koriander

Salt og peber

½ lime

Lidt olivenolie

1 avocado

1 fed hvidløg

2 spsk. cremefraiche 18%

1 knsp. cayennepeber

50 g chorizo med jalapenos
Ingredienser til 1 person
1 stor eller 2 små søde kartofler

1 spsk. olivenolie

100 g cherrytomater

1 mini pack Bonduelle Majs (70 g drænet vægt)

½ lille bundt koriander

Salt og peber

½ lime

Lidt olivenolie

1 avocado

1 fed hvidløg

2 spsk. cremefraiche 18%

1 knsp. cayennepeber

50 g chorizo med jalapenos
    Tilbered denne opskrift med:
  • Majs - 2 mini packs
  1. Trin 1
    Vask de søde kartofler godt, og prik dem lidt med en gaffel. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med olie. Bag dem hele ved 200 grader i 40-60 minutter, til de er møre.
  2. Trin 2
    Skær cherrytomaterne i kvarte, og kom dem i en skål sammen med drænede majs.
  3. Trin 3
    Hak korianderen – både stilk og blade – og vend bladene sammen med majs og tomater og smag til med salt og peber og nogle dråber lime og olivenolie.
  4. Trin 4
    Halvér avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske. Kom avocadokødet i en skål. Tilsæt cremefraiche, korianderstilke, revet eller hakket hvidløg, lidt cayennepeber, salt og saft af ½ lime. Mos til puré med en gaffel, og smag evt. til med mere salt, lime og cayenne.
  5. Trin 5
    Skær chorizoen i mindre stykker, og steg dem sprøde på en pande uden fedtstof. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle.
  6. Trin 6
    Lav et snit ned igennem de bagte kartofler, og klem lidt på dem, så de åbner sig.
  7. Trin 7
    Anret kartoflerne med en skefuld guacamole, majssalsa og sprød chorizo på toppen.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende