Belgiske vafler med majs, cheddarost, chili, quinoa og tomat salat
Let
4 personer
30 min.
Ingredienser
til 4 personer
1 dåse Bonduelle quinoa (85 g)
200 g cherrytomater
¼ spidskål, rød og grøn
¼ bundt bredbladet persille
1 ds majs
1-2 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike
salt
sort peber
Vafler:
220 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
sort peber
2,5 dl mælk
2 æg
50 g cheddar ost
2 chipotle-chili røget i lage
¼ bundt persille, hakket
1 ds majs
1 spsk olivenolie
Ingredienser til 4 personer
1 dåse Bonduelle quinoa (85 g)
200 g cherrytomater
¼ spidskål, rød og grøn
¼ bundt bredbladet persille
1 ds majs
1-2 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike
salt
sort peber
Vafler:
220 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
sort peber
2,5 dl mælk
2 æg
50 g cheddar ost
2 chipotle-chili røget i lage
¼ bundt persille, hakket
1 ds majs
1 spsk olivenolie
Trin 1
Halvér cherrytomaterne, snit spidskål fint. Vend det sammen med majs, quinoa, eddike og olie, smag til med salt og peber
Trin 2
Vend melet sammen med bagepulver, salt og sort peber.
Trin 3
Rør det sammen med mælk og æg.
Trin 4
Riv osten og hak persille og chipotle-chili groft, kom det i melblandingen sammen med majs og olivenolie, vend det godt sammen.
Trin 5
Steg vaflerne i et belgisk-vaffeljern eller lign, kan også steges som blinis på en blinispande eller som små pandekager. Skal bages i ca. 8-10 min.
Trin 6
Anret vaflerne på et fad sammen med quinoa/tomat salat.
Tip: Retten kan fint laves med røget fisk, røget skinke eller et pocheret æg.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende▶
Majsdeller
Hjemmelavede frikadeller er en klassiker...men er du frisk på at give dem et lille tweak? Lav en gammel kending på en helt ny måde med Emma Martinys opskrift på sprøde, vegetariske majsdeller.