1. >Opskrifter
  2. >Amerikansk corn chowder

Amerikansk corn chowder

Medium
4 personer
40 min.
Ingredienser
til 4 personer
2 dåser Bonduelle majs (300 gram)

250 ml kyllingefond

1 spsk. olivenolie

100 gram chorizo, skåret i mundrette bidder

½ løg, hakket i små stykker

300 g kartofler, skåret i tern

½ tsk. tørret timian

En knivspids cayennepeber

100 ml mælk

100 ml fløde

Frisk timian (til pynt)
Ingredienser til 4 personer
2 dåser Bonduelle majs (300 gram)

250 ml kyllingefond

1 spsk. olivenolie

100 gram chorizo, skåret i mundrette bidder

½ løg, hakket i små stykker

300 g kartofler, skåret i tern

½ tsk. tørret timian

En knivspids cayennepeber

100 ml mælk

100 ml fløde

Frisk timian (til pynt)
  1. Trin 1
    Blend 200 gram majs og 150 ml kyllingefond til en grov puré.
  2. Trin 2
    Steg chorizoen på en pande med lidt olie over høj varme til de bliver sprøde. Lad køle på et stykke køkkenrulle.
  3. Trin 3
    På samme pande, som chorizoen blev stegt, tilføjes de hakkede løg, de resterende 100 gram majs, salt og peber. Steg over middelhøj varme i 5-6 minutter, tilføj så kartoflerne og steg videre i 3-4 minutter.
  4. Trin 4
    Put blandingen af stegte løg, majs og kartofler i en stor gryde. Tilføj tørret timian, cayennepeber, den blendede majs-puré og det resterende kyllingefond. Bring i kog og lad simre indtil kartoflerne er møre (10-12 minutter).
  5. Trin 5
    Tilføj mælk, fløde og den stegte chorizo og lad simre videre indtil det hele er varmt. Smag til med salt og peber.
  6. Trin 6
    Servér varm i en skål og top med lidt frisk timian.  
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende