1. >Opskrifter
  2. >Kikærtebøf med friskost-creme og syltet selleri

Kikærtebøf med friskost-creme og syltet selleri

Let
4 personer
30 min.
Ingredienser
til 4 personer
2 dåser Bonduelle kikærter (drænet vægt 2 x 265 g)

½ bundt bredbladet persille

4 fed hvidløg

1 løg

1 spsk. citronsaft

½ tsk. bagepulver

2 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. salt

2-3 spsk. olivenolie



Tilbehør:

200 g knoldselleri

2 spsk. eddike

100 g friskost

1 spsk. olivenolie

1 spsk. citronsaft

1 knivspids paprika

Salt

Sort peber
Ingredienser til 4 personer
2 dåser Bonduelle kikærter (drænet vægt 2 x 265 g)

½ bundt bredbladet persille

4 fed hvidløg

1 løg

1 spsk. citronsaft

½ tsk. bagepulver

2 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. salt

2-3 spsk. olivenolie



Tilbehør:

200 g knoldselleri

2 spsk. eddike

100 g friskost

1 spsk. olivenolie

1 spsk. citronsaft

1 knivspids paprika

Salt

Sort peber
  1. Trin 1
    Hak løg, persille og hvidløg groft og blend det sammen med citronsaften. Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i blenderen sammen med bagepulver, spidskommen og salt og blend til en grov pure. Smag til med salt og spidskommen.
  2. Trin 2
    Form puréen til 4 store bøffer og steg dem i olivenolie i ca. 2-3 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde.
  3. Trin 3
    Skræl og snit knoldsellerien på en mandolin i tynde skiver, vend dem med 2 spsk. eddike, salt og peber.
  4. Trin 4
    Rør friskost sammen med olivenolie, citronsaft, paprika og smag til med salt og peber.
  5. Trin 5
    Anret kikærtebøfferne med syltet selleri, friskost creme og persille.
Tip:
Kan også laves med linser og sorte bønner.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende
  • Asiatisk salat med gomadressing
  • Grillet grønsagssalat med kikærter

    Hvis du ønsker en farverig og afbalanceret salat, er bælgfrugter et godt supplement. Kombineret med...

  • Shakshuka med kikærter