2 dåser Bonduelle kikærter (drænet vægt 2 x 265 g)
½ bundt bredbladet persille
4 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. citronsaft
½ tsk. bagepulver
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
2-3 spsk. olivenolie
Tilbehør:
200 g knoldselleri
2 spsk. eddike
100 g friskost
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 knivspids paprika
Salt
Sort peber
Ingredienser til 4 personer
2 dåser Bonduelle kikærter (drænet vægt 2 x 265 g)
½ bundt bredbladet persille
4 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. citronsaft
½ tsk. bagepulver
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
2-3 spsk. olivenolie
Tilbehør:
200 g knoldselleri
2 spsk. eddike
100 g friskost
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 knivspids paprika
Salt
Sort peber
Trin 1
Hak løg, persille og hvidløg groft og blend det sammen med citronsaften. Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i blenderen sammen med bagepulver, spidskommen og salt og blend til en grov pure. Smag til med salt og spidskommen.
Trin 2
Form puréen til 4 store bøffer og steg dem i olivenolie i ca. 2-3 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde.
Trin 3
Skræl og snit knoldsellerien på en mandolin i tynde skiver, vend dem med 2 spsk. eddike, salt og peber.
Trin 4
Rør friskost sammen med olivenolie, citronsaft, paprika og smag til med salt og peber.
Trin 5
Anret kikærtebøfferne med syltet selleri, friskost creme og persille.
Tip:
Kan også laves med linser og sorte bønner.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende▶
Asiatisk salat med gomadressing
Grillet grønsagssalat med kikærter
Hvis du ønsker en farverig og afbalanceret salat, er bælgfrugter et godt supplement.
Kombineret med...