1. >Opskrifter
  2. >Mexicansk bønnefad

Mexicansk bønnefad

Medium
4 personer
70 min.
Ingredienser
til 4 personer
Til kartoflerne:

1kg små kartofler

2 spsk. olie

2 tsk. flagesalt

½ tsk. chiliflager

1 tsk. paprika

1 tsk. oregano

1 tsk. spidskommen

Til kødet:

1 spsk. olie

1 løg

2 fed hvidløg

400 g hakket oksekød

2 tsk. spidskommen

2 tsk. paprika

2 tsk. oregano

½ tsk. chiliflager

1 dåse Bonduelle økologiske røde kidney bønner (drænet vægt 125 g)

70g tomatpure

½ dl. vand

Smages til med salt

Toppings:

150 g cheddarost

2 avokadoer

2 forårsløg
Ingredienser til 4 personer
Til kartoflerne:

1kg små kartofler

2 spsk. olie

2 tsk. flagesalt

½ tsk. chiliflager

1 tsk. paprika

1 tsk. oregano

1 tsk. spidskommen

Til kødet:

1 spsk. olie

1 løg

2 fed hvidløg

400 g hakket oksekød

2 tsk. spidskommen

2 tsk. paprika

2 tsk. oregano

½ tsk. chiliflager

1 dåse Bonduelle økologiske røde kidney bønner (drænet vægt 125 g)

70g tomatpure

½ dl. vand

Smages til med salt

Toppings:

150 g cheddarost

2 avokadoer

2 forårsløg
    Tilbered denne opskrift med:
  • Økologiske røde kidneybønner - 160 g
  1. Trin 1
    Skyl kartoflerne grundigt og tør dem i et klæde.
  2. Trin 2
    Vend kartoflerne i olie på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt og krydderier.
  3. Trin 3
    Bag kartoflerne i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 35min eller til kartoflerne er bagt let gyldne udenpå og møre inden i.
  4. Trin 4
    Hak løg og hvidløg og steg dem i en gryde med olie.
  5. Trin 5
    Tilsæt hakket oksekød og krydderier og steg kødet til det er gennemstegt. Tilsæt Bonduelles økologiske kidneybønner, tomatpure og vand og smag til med salt.
  6. Trin 6
    Placér de bagte kartofler i bunden af et stort fad. Fordel dernæst bønnegryden over kartoflerne.
  7. Trin 7
    Drys med cheddarost og bag retten i ovnen i 5 min. ved 180-graders varme.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende