Trin 1
Tænd ovnen på 175 grader.
Trin 2
Kom smør og sukker i en skål, og pisk det blødt og cremet. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og pisk marcipanen i smørret. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen.
Trin 3
Kom kikærterne i en foodprocessor sammen med æggehviderne og mandelessens, og blend det til puré. Rør kikærtepuréen i dejen sammen med mandelmel.
Trin 4
Fór en springform (ca. 23 cm i diameter) med bagepapir, og hæld dejen i formen.
Trin 5
Bag mazarinkagen i den varme ovn i ca. 35 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen køle af i formen.
Trin 6
Hak chokoladen groft og kom den i en lille tykbundet gryde sammen med smør. Lad de to ting smelte sammen ved svag varme under omrøring.
Trin 7
Tag kagen ud af formen, og læg den på et fad. Hæld chokoladeovertrækket over den, og smør det jævnt ud.
Tips:
Kagen holder sig fint i flere dage, hvis den opbevares i en beholder ved stuetemperatur.